0535 014 66 49

22. Dönem Pomem Fiziki Yeterlilik Talimatı Açıklandı.

22. Dönem pomem parkuru açıklandı.

[19.04.2018 15:09:07]

Pomem parkurlarınında materyal olarak hiçbir değişiklik yapılmamıştır.22. Dönem Pomem parkuru talimatı polis akademisi başkanlığı tarafından internet sitesinde yazılı olarak açıklanmıştır.

Talimatta verilen bilgiler net olmakla birlikte adayların sınavın başlangıcından sonuna kadar sistemi bu şekilde anlatılmıştır.

A – Aday başlangıç çizgisinde hazır pozisyonda bekler  ‘’BAŞLA‘’ komutu ile fotoselin bulunduğu çizgiyi geçtiği anda fotosel saniyeyi otomatik olarak başlatacaktır.

1. Etapta aday şıçrama tahtasından ayakların aynı anda değmesi sağlanarak toplamda 5 kez şıçrayacaktır. Tahtanın uzunluğu 2,5 metre genişliği 20 cm ve yüksekliği 40 cm  olacaktır.

2. Etapta adaylar şıçrama tahtasından 3 metre uzakta bulunan 6 adet lastiklerden sağ lastiğe sağ ayak sol lastiğe sol ayak basarak geçmeleri istenmektedir.

3. Etapta lastiklerden 3,5 metre uzaklıkta olan huniler etrafında ağırlık taşıma etabıdır. Bu etapta adaylar 12 metre mesafe olan 2 huni arasında bayanlarda 2adet 10’ar kilo ağırlığı sol ve sağ eline alarak taşımak sistemi ile 12 metre arasında koşu yapacaklardır.

4. Etapta ise huni ile arasında 4,5 metre uzaklıkta bulunan sağlık toplarına dokunma aşaması vardır. 2 adat sağlık topu arasında 5 metre mesafe bulunan sağlık topuna ilk önce uzakta bulunan topa dokunulması kaydı ile  3 kez toplara dokunuş yaparak diğer etaba geçeceklerdir.

5. Etapta sağlık topuna son dokunuştan sonra 4,5 metre mesafe uzaklıkta olan takla etabına geçmektedir. Adaylar sağlık topunu geçtikten sonra dubanın dışından dolaşarak takla atarak bu etabı tamamlayacaklardır.

6. Takla etabından çıkan aday 2,5 metre uzaklıkta bulunan slalom etabına başlayacaktır. 6 adet slalom herbirinin aralarında 2,5 metre mesafe olmak kaydı ile etraflarından çapraz koşu yaparak bu etabı tamamlayacaktır.

7. Etab engeller arası geçiş slalom etabından çıkışta 3 metre uzaklıkta bulunan engeller arası geçiş üstten-alttan- üstten-alttan olmak üzere 4 adet engeller arası geçişi tamamladıktan sonra  5,5 metre daha koştuktan sonra fotoseli geçip parkuru tamamlayacaktır.

Polislik Sınavları Bilgi Platformu olarak çok yakında sadece ve sadece polislik sınavları  haberleri için çıkarılacak olan mobil uygulamamızdan bizi takip edebileceksiniz. Sınava girecek olan bütün adaylara başarılar dileriz.

Pomem Parkur Taktikleri


Diğer Haberler