0535 014 66 49

Pomem ile ilgisi bilinmesi gerekenler

Pomem nedir?nasıl olunur?parkuru zormu? Pakura hazırlanmak gerekir mi ve daha birçok bilgi

[2.12.2017 11:35:41]

 POMEM ilgili bilinmesi gerekenler

Pomem  nedir?

Pomem; Polis Meslek Eğitim Merkezi anlamına gelen ve kelimelerin baş harflerinden oluşan bu kısaltma Üniversite mezunlarının polis olabilmesi için eğitim gördükleri yerin adıdır.

Pomem  hangi dönemler oldu

18. dönem pomem, 19. dönem pöh, 20. dönem pomem , 21.dönem pomem ve olması muhtemel 22. dönem pöh olacaktır.

Pomem  nasıl olunur?

Pomem'ler Emniyet Genel Müdürlüklerine bağlıdır ve her ilde Pomem yoktur. Polis ihtiyacı her geçen sene artmakta Myo ile bu ihtiyacı karşılayamayan Emniyet Genel Müdürlüğü dış kaynaktan polis alımı yapmaktadır.Buna da Pomem deniyor.

Pomem'e çeşitli başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartları aşağıda okuyabilirsiniz.

Pomem'e başvuru sırasında gerekli kpss puanı

Pomem'e başvuru sırasında gerekli kpss puanı her yıl kpss sınavı sonrası belirlenmekle birlikte taban puanlar 60 ile 70 puan arasında olmaktadır. Pomem polis alımlarında kullanılan kpss puan türü "P3" puan türüdür.

1. Öncelikle kpss lisans sınavına girilerek yeterli taban puan alınmalıdır.

2. Sıralamaya giren kişiler boy kilo ölçümleri sonrası fiziki yeterlilik sınavına sokulurlar.

3. Son olarak da adayla mülakata girerler.

4. Tüm bu aşamalar sonrasında  adaya mülakat sınavında 60 üzerinden, fiziki yeterlik sınavında 40 üzerinden olmak üzere toplam 100 üzerinden puan verilir.

5. Kpss puanı ile mülakat sınavından ve fiziki yeterlik sınavından alınan puanlar toplanarak yerleştirme puanınız belirlenir.

6. Bu puanlara göre adaylar asil ve yedek olmak üzere sıralanırlar, 1 asil kazanan pomem'e kayıt yaptırmadığında sıra 1. yedek olan kişiye gelmektedir.

POMEM adayları için aranan şartlar şöyledir:

"31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak, lisans mezunları için yapılan 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSS P3 puan türünden en az 48 ve üzeri puan almış olmak, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 puan türünden en az 56 ve üzeri puan almış olmak."

POMEM'de eğitim görecek öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtilen açıklamada, sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususların, "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecektir.

 

Pomem parkuru zormu? Pakura hazırlanmak gerekir mi?

Aslında pomem parkuru insanların gözünde büyüttüğü kadar zor değildir sadece adayların ihmal geldiği noktolar arasında pomem parkuruna çalışmamak vardır. Pomem parkuru zor olmamakla birlikte sadece çalışılması gereken  bir zaman dilimidir. Eğer gerçekten  pomem parkur bilginiz ve kondisyonunuz yoksa eğer bütün adaylara tavsiyemiz   iyi bir şekilde hazırlanmalarıdır.

 

POMEM Parkuru nasıldır.

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.
Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.
Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;
Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.
 
1) Aday “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır. Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramanın ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir. (Tek ayakla yapılan sıçrama hareketi sıçrama olarak sayılmayacak ve 5 sıçrama hareketinden bir tanesini bile nizami olarak yapmayan aday bu istasyonu yapmamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir.) 

2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) basarak geçecektir. Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemenin ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir. Lastiklerin iç genişliği 16 inch (40.64 cm) olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.  

3) Ağırlık taşıma etabında, erkek adaylar için 30 Kg (15x2) ağırlığındaki, kadın adaylar için 20 Kg (10x2) iki kum torbasını aralarında 12 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya herhangi bir mesafeden atmayacak, aldığı noktaya bırakacaktır. 

(Ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın arkasından dolaşmadan geriye dönerek istasyonu tamamlayıp ağırlıkları aldığı noktaya bırakmayan adaya ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye, ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın arkasından ağırlıklarla dolaşmamasına 1 (bir) saniye, boş olarak dolaşmamasına da 1 (bir) saniye ilave edilecektir. Ayrıca aralarında 12 metre mesafe bulunan dubalardan ikincisinin arkasından dolaşarak tamamlamayan, herhangi bir mesafeden dönen ve yarım bırakan aday bu istasyonu tamamlamamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir. 
Ağırlıkları 12 metrelik mesafeyi tamamlayarak aldığı yere bırakan aday, dubanın içerisinden geçerek diğer istasyona geçmesi halinde bitirme süresine ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye ilave edilecektir. Dubalardan herhangi birini deviren adaya ceza karşılığı bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.)
Aday ağırlıklarla dubaların arkasından dönerken ağırlıkların her ikisi de dubanın dışından olmak kaydıyla dönecek, ağırlıkların bir tanesini dubanın içinden döndürmek kaydıyla dönmesi halinde bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.

4) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine   2 (iki) saniye ilave edilecektir. (Sağlık topuna dokunma hareketinde aday önce en uzaktaki topa dokunarak sonra geçerken dokunmadığı ilk topa dokunacak ve sonra ilk dokunduğu topa tekrar dokunarak istasyonu tamamlayacaktır. Bu istasyonu bu şekilde yapmayan, önce birinci topa dokunan sonra ikinci topa dokunarak diğer istasyona geçen adayın ikinci topa dokunması bir dokunuş sayılacaktır. İlk topa dokunması sayılmayacak ve bu şekilde iki top arasındaki mesafeyi kat etmeyecek şekilde diğer istasyona geçen adayın bitirme süresine ceza karşılığı olarak 6 (altı) saniye ilave edilecektir.)

5) Takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru (1) bir defa takla atacaktır. Takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan, dubanın içerisinden geçen adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir. Dubayı deviren adaya ceza karşılığı bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir. (Takla hareketinde takla hareketini yapmayan veya hiç yapamayan aday diskalifiye edilerek elenecektir.) 

6) Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş ve her bir devirip düşürdüğü çubuk için adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir. Slalom çubuklarının bir tanesinin bile etrafından nizami dolaşmayan veya direk geçen aday diskalifiye edilir.

7) Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm. ve alttan geçilecek engel yüksekliği 110 cm. olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir)  üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, engelleri devirme ve düşürme için ceza karşılığı olarak bitiş süresine her hata için 2 (iki) saniye ilave edilecektir. Adayın bu etap sırasında engel çubuğunu düşürmesi yerinden çıkarması (engel çubuğunun bir tarafının bile yerinden çıkması) ceza süresi alma nedenidir. (Engel çubuklarının birbirlerine takılış yönü adayın geliş yönüne bakacak şekilde olacaktır. Ayrıca bu istasyondaki engellerin hiçbirini nizami geçemeyen aday diskalifiye edilerek elenir.)

8) Adayın başlangıç çizgisinden geçmesiyle birlikte skorboardda çalışmaya başlayan kronometre adayın bitiş çizgisini geçmesiyle durur. Adayın sensörlerin algılayamayacağı şekilde altından geçmesi veya üstünden sıçrayarak geçmesi, ya da herhangi bir nedenle dijital fotoselli kronometrenin durmaması, durdurulamaması halinde fiziki yeterlilik sınavı komisyonu tarafından adayın bitiş çizgisinden geçişi göz önüne alınarak bitiş süresi olarak kaydedilir, herhangi bir tereddütte düşülmesi halinde kamera kayıtları kontrol edilerek bitiş süresi tespit edilir ve bitiş süresi olarak yazılır.
  
Adayın kendisini bitiş çizgisine atarak kronometreyi durdurması halinde, adayın vücudunun herhangi bir kısmının parkurun (bitiş çizgisinin) içerisinde kalması durumunda, adayın bitiş süresine ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye ilave edilir.

9) Parkur içerisinde herhangi bir istasyonu yapmayan veya yapamayan aday elenir. 

10) Teknik bir arızanın dışında hiçbir adayın fiziki yeterlilik parkuru sınavını tekrar yapmasına izin verilmeyecektir.

11) Fiziki yeterlilik sınavı parkurunda sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sorunda sınav komisyonu başkanı ve üyeleri komisyonda görevli üye beden eğitimi öğretim elamanın görüşünü alarak karara bağlar. 

12) Adayların parkuru bitirme sürelerinde saliseler göz önüne alınmayacak yalnızca saniyeler baz alınarak bitirme süresi olarak yazılacaktır.

Polis Meslek Eğitim Merkezi aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. POMEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. 
    
Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 47 saniyede, kadın adayların 51 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 39 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 43 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz”  kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.  
    
Not: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar spor kıyafetlerini yanlarında getireceklerdir.

https://www.pa.edu.tr/2017-yili-21-donem-pomem-giris-sinavi-fiziki-yeterlilik-sinav-talimati-duyurular.html

Pomem parkuruna hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Pomem mülakatları başladı. Adaylar ilk günden elenmeye  başlıyor bunun nedeni kişilerin boylarını tam bilmemeleri ve bu yüzden de  bir çok adayın daha spor mülakatına girmeden sağlık kısmında eleniyorlar.

Pomem sağlık kontrolü aşaması

İlk olarak adaylar spor salonunun önünde toplanırlar. Sağlık kontrolüne adaylar kpss puan sıralamasına göre içeriye alınıyorlar. Sonra sıraya geçiyorsunuz ve  kollarınızı  dirseklere kadar paçalarınızıda dize kadar sıvıyorsunuz ve 10  kişilik grublar halinde içeriye alınıyorsunuz.İlk olarak boy ölçümü yapılıyor.Sonra bir alet ile kilonuz daha sonra  ellerimi pomem  sınav sorumlularına doğru uzatıyoruz üstüne bakıyorlar ve avuç içine bakıyorlar sonrasında ise  dişlerinize bakıyorlar  belli bir perdenin arkadaşında üstünüzü çıkarıp 2 saniyelik bir kontrolden sonra  son olarak renk körlüğü testine giriyorsunuz sayıları söyledikten sonra  pomem sağlık kontrolü aşamasını geçmiş bulunuyorsunuz. Sonrasın da belli bir  dk ortalama 20 dk sonra sağlık kontrolünden geçip geçmediğiniz size söyleniyor eğer geçmiş iseniz ikinci aşamaya hazırsınız hayırlı olsun..

Pomem sözlü mülakat aşaması

Arkadaşlar geçen sefer olduğu gibi sırada bekliyorsunuz ve  kutudan kart çekiyorsunuz sözlü mülakatta en çok dikkat etmeniz gereken şey kendinize olan özgüniniz heyecanlanmanız  normal  soruyu çok saçmamalamakla birlikte bilmenizde önemli değil  fakat kendinizden emin ve özgüvensiz olmayın olabildiğince rahat cevaplar vermeye çalısın. Özellikle sitemizde bulunan pomem mülakat soruları  alanına bakmanızı tavsiye ederiz. İçeriye girdiğinizde adınızı soyadınızı memleketinizi doğum tarihinizi  anne adı baba adı  meslek söyleyip konunuzu söylüyorsunuz. Sonra açıklamanızı yapıyorsunuz ve bitiyor acele etmeyin kekelemeyin ve net konuşun yeterli.

Pomem parkuruna ,Pomem spor mülakatına hazırlanmak gerekir mi?

Burada yine  belirli sayıda kişiyi içeriye alıyorlar ve görevli polis memuru size  pomem parkurunu tanıtıyor ve uygulamalı olarak size gösteriyor. İnternette gördüğünüz resimle birebir aynısı sitemizden bulabilirsiniz. Burada önemli olan  parkuru daha önce görüp görmediğiniz kondisyonunuz ve  spor altyapınız  sizlere tavsiyemiz daha önce belirli bir zaman diliminde pomem parkurunu kesinlikle görmeniz çünkü kondisyonunuza ve kendinize güvenmeniz emin olun bu parkuru geçmenizde bazen yeterli olmaya biliyor ortamama her 5 kisiden 3 ü bu parkurdan eleniyor bunun nedeni daha önce parkuru görmeyişi ve ya yanlış yerlerde görmesi peki bu tip kurslara giderken nelere dikkat etmeliyiz.

-Pomem parkur kursların bulunduğu yer

- Pomem parkur  kurslarının yapıldığı alan

- Pomem parkurunda kullanılan malzemelerin kalitesi

- Pomem parkurunda bulunan eğitmenler

- Pomem parkurunda eğitim alanının nizami olup olmadığı

- Pomem parkurunda eğitim alanında fotosel kullanılıp kullanılmadığı

- Pomem parkurunda  kullanılan malzemelerin kalitesi bu çok önemli arkadaşlar çünkü malzemelerin kalitesi sizin sakatlanmanızı engeller

- Pomem parkurunda çalıştığınız kişilerin  parkur bilgisi ve anlatımı  bunun önemi hocanın kalitesinden geçer hoca ne kadar kaliteli ise  sizde o kadar çabuk öğrenirsiniz ve  saniyeniz onunla orantılı olarak hızlanır

 Pomem hangi dönemlerde yapılır ?

Pomem  son dönemlerde oluşan olanüstü hal ve olanüstü durumlarla birlikte alımlar 3 4 katına çıkmıştır. Bunun nedeni devlette oluşan ihanet çetesinin yani (fötö) oluşumunun devletten ihraç edilmesinden oluşan açıkları kapatmaktır. Ortalama her 5 ayda bir yapılır.

 

Pomem kayıt sırasında istenilen belgeler

1-    Askerlik hizmetini yapmış adaylardan “Terhis Belgesinin” aslı ve üç adet fotokopisi, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 10’uncu maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlardan ise   “Askerlik Durum Belgesi” istenilecektir. - (Uzun dönem askerlik yapanlarda kesinlikle "terhis belgesi", kısa dönemlerde ise e-devlet çıktısını veya terhis belgelesinin getirilmesi)

 2-       Nüfus cüzdanının aslı ve üç adet fotokopisi,

 3- Mezun olduğu üniversiteye ait diplomanın aslı veya üniversite onaylı örneği; diplomasını kaybedenler için öğrenim durum belgesi(Yüksek Lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle üniversite diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptığı üniversite/enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisans eğitimine devam ettiğini gösterir onaylı belgelerini getirmeleri durumunda da kayıtları alınacaktır)(Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve Üç adet fotokopisi),

 4-    Ortaokul veya lisede hazırlık sınıfı okuyan öğrencilerin okul diplomaların aslı veya onaylı fotokopisi; diploması olmayanlar ise hazırlık okuduklarına dair ( imzalı ve mühürlü) belgelerin asıllarını ve iki adet fotokopisini getirecek (2009' dan önce mezun olanlar diplomasında 4 yıl, 1+3 yıl, 3+1 yıl, Hazırlık+3 yıl ibaresi olanlar ve 2009 yılından sonra mezun olanlar 4+1 ve/veya 5 yıl yazanlar varsa),

 5-    Son altı ay içerisinde çekilmiş 10 adet fotoğraf (fotoğrafta sakal ve bıyık kesinlikle olmayacaktır.),

 6-  1 Adet ikametgah Belgesi ve fotokopisi - (Nüfus Müdürlüğünden veya e-devletten alınacak)   

 7-    Vukuatlı nüfus kâğıt örneği - (Nüfus Müdürlüğünden veya e-devletten alınacak)

 8-    Evli ise eşinin kimlik fotokopisi,

 9-  Evli ise evlilik cüzdanının ilk dört sayfasının fotokopisi (2 adet) ve eşinin iki adet fotoğraf,

 10-    Kendisinin veya eşine ait isim ve soy isim değişikliği, yaş tahsisi değişikliği yapanlar için mahkeme kararı aslı veya onaylı sureti,

 11-    Tezli-Tezsiz Yüksek lisans veya Doktora yapan öğrencilerin diplomaların asılları veya bitirme belgelerinin asılları ve üç adet fotokopisi getirilecek,

 12- Adayın Adli Sicil Belgesi (Evli ise eşinin de Adli Sicil Belgesi) - (Adliyeden veya e-devletten alınacak),

13-Kan gruplarını bilmeyen adaylar kan gruplarını kayıta gelmeden mutlak surette öğrenmeleri gerekmektedir. (Kan grubu belgesi getirilecektir.)

15- Askerliği yapan adaylar tarafından askerlik süresince alınan hava değişim raporu ile herhangi bir sebeple alınan sağlık kurulu raporları ve askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmayanların belgelerini kayıt sırasında POMEM Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Taahütname ve kefalet senedi, adayların POMEM Müdürlüğümüze kayıtları esnasında istenmeyecek, daha sonra Eğitim-Öğretimin başlangıcında istenecektir.Adayların anne, babası varsa 18 yaşında büyük kardeşlerin doğum yılı ve yerini ayrıca kardeşlerin güncel adres bilgileri kayıt sırasında gerekmektedir. pomem hazırlık

POMEM Müdürlüğümüze planlanan adayların 11 Temmuz 2017 Salı günü mesai bitimine kadar kayıtları yapılacak ve  eğitimlere başlanılacaktır. 11 Temmuz 2017 Salı günü  Müdürlüğümüzde mesai bitimine kadar hazır bulunmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek aday planlaması yapılacaktır.

  POMEM’de KULLANIMI YASAK OLAN, GETİRİLMEYECEK ve EMANET ALINMAYACAK MALZEMELER

1-      Ses ve Görüntü Kayıt Özelliği Olan Akıllı Cep Telefonu, Bilgisayar, Tablet, Fotoğraf Makinası Kamera vs. gibi Elektronik Cihazlar

2-      Her türlü Oyun Aleti , Aracı ve Malzemesi

3-      Dr. Raporu ve Reçetesi Bulunmayan Bitkisel veya Tıbbi İlaçlar ve Her türlü Tıbbi Malzemeleri

4-      Her türlü Kesici ve Delici Aletler

 NOT: Adaylar saç, sakal ve bıyık tıraşını olmuş bir şekilde  okula geleceklerdir.

 DİKKAT:  İstenecek yeni belgeler olabileceğinden, liste güncellenebilir. Bu yüzden internet sitemizin sık sık ziyaret edilmesi gerekmektedir.

DİKKAT: YUKARIDA BELİRTİLEN HUSUSLAR OKULUMUZA  YEDEK OLARAK PLANLAMASI (KAYIT İÇİN ÇAĞRILAN) YAPILAN ÖĞRENCİLER İÇİNDE GEÇERLİDİR.

 pomem hazırlık kursları , pomem hazırlık , pomem kurs 22.dönem pöh , 23.dönem pomem


Diğer Haberler