0535 014 66 49

PÖH'te sevindirici gelişme

Pöh'te bayan adaylarada yer açılacak

[4.12.2017 22:01:39]

Bayan adaylara kadro ayrılacak 

Geçtiğimiz gün TBMM'de MHP'li Arzu Erdem, geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımında bayan adaylara hiç kadro ayrılmadığını gündeme getirmiş ve İçişleri Bakanlığına yeni dönem alımında bayan PÖH alımı olacak mı sorusunu yöneltmişti. Bakan Soylu ise yeni dönem de bayan adaylara da kadro ayrılacağını onların öağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bakan Soylu'nun bu açıklaması KHK'dan aylar sonra gelmişti. Bu nedenle yapılacak PÖH alımında bayan alımı arttırılması beklenmektedir. Bu da genel alım sayısının artması anlamına gelmektedir.
 
 
 
Başvuru şartları nasıl olacak?
Geçtiğimiz yıl KPSS şartsız, lise mezunu ve askerlik şartsız şekilde yapılan PÖH alımlarının yeni dönemde de aynı başvuru şartları ile yapılması beklenmektedir.
ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER
Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),
ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
2016 POLİS MAAŞLARI
Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır. Ya da doğuda görev yapan bir özel harekat polisi ortalama 1000 TL görev tazminatı alır.
Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL
 

Diğer Haberler