0535 014 66 49

Lise Mezunu PMYO Polis Alımları Yapılacak Mı?

Tarih Belli Oldu Mu?

[5.12.2017 13:16:11]

 

Emniyet Genel Müdürlüğü lise mezunu Polis Meslek Yüksek Okulu polis öğrencisi alımı yapacak mı? Lise mezunu polis alımı tarihi belli oldu mu?

Emniyet Genel Müdürlüğünün yurt geneli illere ve bölgelere göre ihtiyaçlarının değerlendirilmesi sonucu ilanların yayımlanması kararlaştırılmakta ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kamuoyuna polis öğrencisi alımları gerçekleştirilmektedir.

Polis öğrencisi alımlarını büyük bir bölümü en az ön lisans mezunu adaylarının başvuru yapabildiği Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kapsamında yapılmaktadır. Yine lise mezunu adaylara da şans verilmesi için Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında da polis öğrencisi alımları gerçekleştirilmektedir. Pekli lise mezunu polis alımı yapılacak mı, lise mezunu polis alımı ne zaman, lise polis alımı olacak mı? sorularının yanıtı nedir.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI OLACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda polis öğrencisi alımı gerçekleştirilmektedir. Lise mezuun polis alımının yapılması bekleniyor ancak net olarak tarih ne kaç kişilik polis öğrencisi alımının yapılacağı bilinmemektedir. Tahmini tarih olarak ise 2018 yılı bakılmakta olup 2018 yılında gerçekleştirilecek YKS sınavından sonra alımların yapılacağı daha büyük ihtimal olarak gözüküyor. Yani alımlar büyük ihtimal ile 2018 Haziran - Temmuz aralığında yapılabilir. Lise mezunu adaylar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında polis olabilmektedir.

Yıl içerisinde en çok alım POMEM kapsamında daha sonra PMYO ve en son PAEM kapsamında gerçekleştirilmektedir. Örneğin yıl içerisinde 10 - 20 bin civarı POMEM'den polis alımı yapılıyorsa PMYO'dan 2 - 3 bin ve PAEM'den ise bin civarı aday öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir.

Lise Mezunu polis alımı ilanı yayımlandığında anlık haber almak için aşağıdaki kanallardan bizleri takip ediniz.


Diğer Haberler