0535 014 66 49

Bilmeyen Adaylar İçin! Önlisans Mezunlarına POMEM Başvuru Kapısı Açıldı!

Önlisans mezunu adaylar POMEM'e artık başvuru yapabiliyor.

[6.12.2017 21:38:29]

 

POMEM kapısı açıldı bilmeyen adaylar için duyuru yapıyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları için her sene on binlerce polis alımı gerçekleştirilmektedir. Bilindiği üzere polis alımlarının genel olarak büyük bir bölümü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kapsamında yapılmaktadır. POMEM'e bundan önce sadece üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun lisans bölümü mezunu adaylar başvuru yapabilmekteydi.

Ancak ön lisans mezunu adayların yoğun rağbet göstermesi ve lisans mezunu adayların başvuru sayısını azaltmasından sonra devreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu girdi ve gerekli talimatları verdiğini söyledi. Bu açıklamadan sonra ön lisans mezunu adaylar için müjdeli haber verildi.

 ÖNLİSANS MEZUNLARI POMEM'E BAŞVURABİLİR Mİ?

POMEM'e bundan önce sadece lisans mezunu adaylar başvuru yapabilmekteydi ancak geçtiğimiz yaz aylarında yeni bir duyuru yapıldı ve önlisans mezunlarının da POMEM'e başvuru yapabileceği belirtildi. Buna göre ön lisans mezunları için POMEM kapısı açıldı. Ancak belirli şartlar altında alımlar yapılıyor.

 POMEM ALIM DETAYLARI

 POMEM'e yine lisans mezunları da başvurabiliyor ek olarak bu alımlara ön lisans için de kadro verilecek. Buna göre POMEM'e öğrenci alımlarında yayımlanan ilanda ki öğrenci sayısının %20'si önlisans mezunu ve kalan %80'i lisans mezunu olacak.


Diğer Haberler