0535 014 66 49

Pomem İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Eğitim Merkezi

Polislik (Pomem Pöh Paem Pmyo) Eğitimi Veren Okullar

[14.12.2017 11:42:05]

 Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Eğitim Merkezinin tarihçesi, yeri, mevcut Emniyet müdürü ve  iletişim bilgileri vereceğiz. 

 

Şükrü BALCI Kimdir ?

          Çiftçi bir ailenin oğlu olarak 1929 yılında Sivas – Divriği’de doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra, 1950 yılında Polis Kolejinden mezun olarak, Polis Akademisine girdi. Aynı yıllarda Ankara Hukuk Fakültesine de devam ederek 1954’de hem Polis Akademisinden, hem de Hukuk fakültesinden mezun oldu ve Emniyet Genel Müdürlüğün’ de Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

1955 yılında atandığı İstanbul Beyoğlu Komiserliğinde görevli iken askerlik hizmetini ifa etti. 1958 yılında terfi ederek Aydın İlinde Başkomiser olarak göreve başladı. 1959 yılında üç senede Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 1960 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 1961-63 yılları arasında Ankara Trafik Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. 1963 yılında İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’nden sonra 1966 yılında II. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Sakarya iline atandı. 1969 yılında İstanbul Valiliği emrinde, 1970 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminalistik uzmanlığından sonra, aynı yıl Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 1971 yılında Polis Müfettişliği, 1972-75 yıllarında İstanbul Siyasi Şube Müdürlüğü, 1975 yılında Giresun Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra. 1977 yılında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına, 12.12.1978 tarihinde de İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine başlamıştır.

1980 yılında Vali kadrosuna atanarak, 22.08.1983 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrılarak Dışişleri Bakanlığı kadrosuna geçmiş ve uzman müşavir olarak Vashington Büyükelçiliğimize atanmıştır. 1984 yılında yurda dönmüş, 1990 yılında tekrar Vashington Büyükelçiliğinde görevlendirilmiştir.

Meslek hayatı boyunca kadro hizmetlerinin yanında, yabancı dilini geliştirmek amacıyla, George Tovn Üniversitesi dil kursuna, Avusturya İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Trafik konulu sempozyuma katılmış, Amerika Birleşik Devletleri Polis Teşkilatlarında müşahede ve tetkiklerde, Tokyo ve Hong Kong ile Paris’te Trafik konulu incelemelerde bulunarak teşkilatımıza uyarladıkları bilgi ve görgüleri ile başarılı hizmetler vermiştir.

Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü, Polis Hastanesi, Halkalı ve Ayazağa lojman inşaatları gibi 46 yatırım projesi ile de bu gün anılacak bir çok eser bırakmıştır.

“Ben, sadece Emniyet Müdürlüğü görevinin sorumluluğunu teknik anlamda kabul etmiş bir idare adamı değilimdir. T.C nin sürekliliğinin hukuk üstünlüğüne ve demokratik sistemin varlığına dayalı olduğuna inancı olan bir devlet anlayışına sahibimdir. Bu yüzdendir ki daima devletin yanında olup hür fikri kaba kuvvete ezdirmedim. Demokrasinin amacı olan insan varlığını, şerefle ayakta tutma prensibini kaba kuvvete çiğnetmedim.” diyen ve 06.05.1993 tarihinde Amerika’da geçirdiği kalp krizi sonunda aramızdan ayrılan değerli büyüğümüz, evli ve 2 çocuk babasıydı.

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Eğitim Merkezi

 

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu ilk olarak İstanbul Polis Eğitim Merkezi olarak, 25 Ağustos 1978 tarihinde Kemalettin ERÖGE Polis Okulunun Florya bölümü olarak hizmete girmiştir. İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu 1 Ekim 1979 tarihi ile de İstanbul Polis Eğitim Merkezi adını alarak müstakil hüviyetine kavuşmuştur.

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu 30 Mart 1995 tarihli Bakanlar Kurulu oluru ile merhum Emniyet Müdürü Şükrü BALCI’ nın adını alarak “ŞÜKRÜ BALCI POLİS EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ” olmuştur.

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu 05.09.2001 tarihli Bakanlar kurulu oluru ile Polis Akademisine bağlı olarak Meslek Yüksek Okulu olmuş ve “ŞÜKRÜ BALCI POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU” İsmini almıştır.

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu İstanbul’da bulunan 2 polis meslek yüksek okulundan bir tanesiydi. İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nun etrafında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi bulunmaktadır.

30.09.2016 tarihli Bakan oluru ile Polis Akademisine bağlı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi olmuş ve “ŞÜKRÜ BALCI POLİS EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ” ismini almıştır.

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu İLETİŞİM

Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu

Tel : 0212 6243292

Fax : 0212 4250194

Adres : Yeşilköy Mh. Eski Halkalı Cad.

Şehit Özcan Canik Sk. No:1

Florya/İSTANBUL 34153

[email protected]

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu ulaşım seçenekleri:

1-METROBÜS:

* Kadıköy- Avcılar hattında Küçükçekmece Belediye durağı.

2-METRO:

* Aksaray – Otogar – Yenibosna

* Havaalanı – Yenibosna

3-İETT:

* 73T Yenibosna – Florya (Polis Okulu Durağı)

* 76O Otogar – Avcılar (Küçükçekmece Beşyol Durağı)

Polislik (Pomem Pöh Pmyo Paem) Sınavları Bilgi Platformu

Not: Eğer yazılarımızı ve haberlerimizi beğeniyorsanız lütfen yorum ya da beğeni bırakınız.


Diğer Haberler