0535 014 66 49

21. Dönem Pomem Mülakatları

Pomem mülakatları hakkında öneriler ve sınav sonuçlarının açıklanması hakkında bilgiler ve hesaplamalar

[2.02.2018 01:09:15]

 29 Ocak 10 Subat 2018 Tarihleri arasında yapıla 21. Dönem Pomem mülakatları tüm hızıyla devam etmektedir. Adayların aylarca beklediği mülakat tarihleri  simdilerde yerini  mülakata girmeyen adaylarda  gün beklemeye  kaldı.

Mülakata giren adayların genel ortalaması mülakatlardan memnun kalırken bazı adaylarımızda mülakatlardan üzgün ayrılmaktadır. Giren adaylardan alınan bilgilere göre mülakat yerlerinde ve komisyon görevlilerin güler yüzlü ve adayların herhangi bir heyecana kapılıp korkmalarını gerektirecek bir şey olmadığıdır.

21. Dönem Pomem Mülakatları Adaylarına Öneriler

Sözlü mülakat adaylarımız için ilk önce  söyleyeceğimiz en büyük yardım  unutmamaları gereken bir şey  varsa oda sınavın ilk oturumunu başarılı bir şekilde tamamlamış olmalarıdır. Bu da demek oluyor ki sınavın %50 kısmında başarılı oldukları anlamına gelmektedir. Onun için sınavdan korkmak yerine heyecanınızı kontrol altına alıp kendinizden  emin bir tavırla sınava hazırlanmanızdır. Sınava hazırlanırken sınava gitmeden önce  ses düzeyinizi, hitap şeklinizi ve bu işi ne kadar çok istediğinizi karşınızdaki jüriye en iyi nasıl aktaracağınızı düşünmelisiniz. Çünkü geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübeler gösteriyor ki sınavın aslında tamamen sorulan soruların doğru cevap verilmesine dayalı bir sınav olmadığını hepimiz biliyoruz. Polis Akademisinin başlıca belirlediği kırıterleri yüzeysel olarak sıralayacak olursak ; Konuşma şekliniz, Kendinize olan güveniniz, Bilgi düzeyiniz, Heyecan kontrolünüz ve tepkilerden oluşmaktadır. Sınava girecek olan bütün adaylara başarılar dileriz.

21. Dönem  Pomem Mülakatları Ne Zaman Açıklanacak

Mülakatların başlaması ile birlikte adayları simdide yeni bir heyecan sarmış durumda mülakatların ne zaman açıklanacağı sınava giren adayların belirli kriterlere göre adaylarının puanlarının hesaplanma işlemlerinin tamamlanmasın sonra  sınav sonuçları açıklanacaktır. Ortamala 1 ay gibi bir süreyi alacaktır.

Sonuçlar Nasıl hesaplanıyor ;

Kpss Puanınız %25 + Spor  Mülakatı %25 ve Son olarak Sözlü Mülakatınız %50 ‘si olarak hesaplanır ve bu puanlar toplanıp sizin pomem giriş puanınızı oluşturur. Alım sayısına göre sınavı Asil, Yedek veya Kazanamadı olarak sonucu görüntülersiniz.

Polislik Sınavları Bilgi Platfomu Duyuru

Polislik Sınavları Bilgi Platformu olarak 8 senelik tecrübe ve alanında uzman görevlilerimizden edindiğimiz bilgileri sizinle paylaşmaktayız. Hedefimiz sistemdeki eksiklik ve bilgi kirliliğini  ortadan kaldırıp sizlere doğru ve hızlı bilgiyi  en kısa sürede ulaştırabilmek için yapım aşamasında olan mobil uygulamamız ile birlikte sizlere hızlı bilgi aktarımı sağlamaktır. Yazımızı yararlı buluyorsanız lütfen beğenip yorum yapınız.


Diğer Haberler