0535 014 66 49

PÖH Özel Harekat Parkuru Değişiyor mu ?

Özel harekat parkuru yeni dönemde değişiyor. Değişikliğin başlıca nedeni olarak yeni dönemde bayan alımlarınında olması olarak yorumlanmaktadır.

[10.02.2018 22:29:32]

Polislik sınavlarını bekleyen bütün adayların aklındaki sorulardan bir tanesi de parkurun değişme ihtimalidir. Bir önceki dönemde Pöh Parkurunun ve Pomem Parkurundaki değişiklikler yeni dönemde de olacak mı sorusunu akıllara getirmektedir. Geçen dönemde Pomem parkurunda ufak değişiklik olsa da Pöh Parkurunun tamamen değişmesi sınava giren adaylarda şok etkisi yaratmıştır. Pöh alımlarını bekleyen adaylar için yaptığımız araştırmalar sonucunda Pöh Parkurunun bir kez daha değişeceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Peki değişikliğin nedenleri neler.

Bir önceki sınavlarda balfiks bölümündeki mecburi verilen tavizler, parelel bardaki sorunlar ve en önemlisi yeni Pöh alımlarda Bayan alımların olacak olması ve sınavların bayanlara ayrı erkeklere ayrı bir sınav yapılmasının daha külfetli ve tartışmalara yol açabileceğinden dolayı sınav parkurunun değişmesi gündeme gelmektedir. Bizcede doğru bir karardır.

Yeni Pöh Özel Harekat Parkuru Nasıl Olacak ?

Özel harekat sınavlarına bu sene bayan alımlarınında olacağının açıklanmasıyla birlikte bekleyen bayan adaylarda merakla ve heyecanla sınavın açıklanacağı günü beklemektedir. Peki parkur değişirse nasıl olacak bu tamamen bir sır olmakla birlikte 8 yıldır takibini sürdürdüğümüz polis alımlarının ve sınavlara yakın insanlarla görüşmelerimizden elde ettiğimiz kendi kanaatimiz barfiksin olmayacağı yönündedir. Yine elde ettiğimiz sonuçlarda paralel barında adayları gereğinden fazla zorlayan bir durum olduğu gözlemlerimiz arasındadır. Fakat Pomem parkuruna yeniden dönülmeyeceği gelen bilgiler arasındadır.

Pöh Özel Harekat Parkuru Ne İşe Yarar ?

Pöh parkuru veya buna benzer beceri-koordinasyon parkuru adayların hem foksiyönel özelliklerini hemde hareket kabiliyetlerini ölçmek açısından önemli bir etkendir. Parkur sınavlarının yapılış amacı genellikle bu tür sınavlarda sınava yönelik adaylardan istenilen fiziki özelliklere göre ayarlanılıp yapılır.

Örn: Adayın sıçrama tahtasındaki  ve genel parkurdaki hızı adayın herhangi bir olumsuzluklara ne kadar çabuk yanıt vereceğinin fiziki olarak ölçülmesine olanak sağlamaktadır.

Pöh Özel Harekat Bayan Alımları?

Yeni Dönemde açıklanması beklenen polis özel harekat alımlarının MAYIS ayından sonra yapılacağını daha önceki yazımızda söylemiştik. (Yazımıza gitmek için tıklayınız.) Bayan alımlarınında artık bu dönemle birlikte yapılacağını artık bütün adaylar bilmektedir. Bayan alımlar genel alımların %20’den fazla  olmayacağını ve ortalama 10.000 kişilik bir alımda bunun maksimum 2000 kişisinin bayan alımı olacağını bildirmek isteriz. Sınava girecek bütün adaylara Polislik Sınavları Bilgi Platformu olarak başarılar dileriz.

 


Diğer Haberler